Vakantieplanning…een drama of ook leuk?

Zo in het voorjaar begint het weer te kriebelen. Het mooie weer zorgt ervoor dat we aan de vakantie gaan denken. Waar gaan we heen, wat gaan we doen, wat is het budget? Dat zijn zomaar vragen die opborrelen.

Voor ons is het dit jaar extra spannend. Nou ja, spannend is het woord niet. We hebben een nieuwe tent nodig. Met drie kinderen kunnen we niet meer in onze vierpersoons-tent die we hadden. Op marktplaats hebben we de grotere broer van deze tent aangeschaft. Daar hadden we al snel spijt van. Een keer opzetten en een plensbui en het bleek dat de tent niet geheel waterdicht meer was. Dat was niet de bedoeling. Tent dus weer terug en wij geld terug.

Dan maar even wat meer geld investeren en een nieuwe tent kopen. Om de eerste keer er meteen drie weken mee op vakantie te gaan is misschien iets teveel van het goede. We gaan dus een keer proefkamperen. We kozen dus een leuke camping. Belgische Ardennen is de bestemming. Goed berijdbaar voor een lang weekend en toch even weg. De camping heeft heerlijk grote plaatsen zodat we onze enorme zespersoons tent er wel kwijt kunnen.

Kunnen wij uitproberen hoe we de tent opzetten en weer afbreken en de kinderen kunnen dan leuk over de camping zwerven. Zo hebben we allemaal onze eigen rust en tijd. En het fijne van een keer proefkamperen is dat je de hele uitrusting weer een keer gezien hebt. Je weet dan ook wat je nog mist of dat er misschien iets kapot was. Zo kun je dus compleet aan de grote reist beginnen.

Dit valt natuurlijk allemaal onder de voorbereiding en planning van de vakantie. Zolang je dit niet vlak van tevoren doet, is het een leuke en ontspannende aanloop naar de grote vakantie.

kampeer vakanties zijn leuk uitermate geslaagd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *