Kampeervakantie in de Ardennen met BestCamp Overzicht en Beoordeling

De Ardennen zijn zeer populair als kampeerbestemming, en niet voor niets. Je kunt er een zeer gevarieerd aantal activiteiten ondernemen: van rustige wandeltochten tot avontuurlijk klimmen en abseilen. Door het prachtige landschap zijn de Ardennen bij uitstek geschikt om te kamperen.  Bij BestCamp kun je terecht voor de meest uiteenlopende activiteiten in de Ardennen.

kamperen ardennen

Allereerst kun je bij BestCamp een zeer uitgebreid aanbod aan wandel- en fietskaarten krijgen. Er zijn zóveel mogelijke routes dat je ze nooit allemaal in één vakantie kunt lopen of fietsen. Het landschap is zeer gevarieerd in de Ardennen, dus elke wandeltocht is weer uniek. Elke camping van BestCamp biedt wandelkaarten aan.

Voor de avonturiers bieden de campings Petite Suisse en Camping de Chênefleur in de Ardennen ook mountainbikeroutes aan. Die routes maken optimaal gebruik van het heuvellandschap van de Ardennen. BestCamp houdt ook groepstochten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er alleen op uit te trekken. De kaarten zijn bij de receptie te verkrijgen, en eventueel kun je er ook een mountainbike bij huren voor een zeer vriendelijke prijs.

Ten derde zijn de Ardennen natuurlijk zeer geschikt om te klimmen en te abseilen. Elke camping van BestCamp biedt dan ook klimtochten aan. Bij een aantal campings kun je na het klimmen ook nog kiezen om naar beneden te abseilen, tot wel 30 meter. En Camping de Chênefleur maakt het zelfs gekker: die biedt (na een parcours met indianenbruggen, apenbruggen en tokkelbanen) een tokkelbaan van wel 200 meter!

Wie iets van bergen weet, weet ook: waar bergen zijn, zijn rivieren. Daarom kun je in de Ardennen fantastisch kanoën en op sommige plekken zelfs raften. Dat laatste kan op Camping Petite Suisse (natuurlijk alleen als er genoeg water in de rivier staat). Kanoën kan bij elke camping van BestCamp.  Bij veel campings is het tevens mogelijk om aansluitende activiteiten bij te huren, zoals een lunch of een barbecue.

Wat velen echter niet aanbieden in de Ardennen, zijn paardrijdtochten. Dat is precies wat Camping Bertrix zo uniek maakt. Die tocht is een ervaring die je niet mag missen, want hij leidt je langs de mooiste punten in de Ardennen en de Gaume-streek. De ervaring wordt compleet gemaakt door een barbecue-lunch boven een écht kampvuur.

Kortom: waar je ook gaat kamperen in de Ardennen, bij BestCamp krijg je hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. De prachtige bergen, heuvels, rivieren en bossen zorgen ervoor dat er altijd wel wat te doen is voor diegenen die er graag op uit trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *