Een Vakantie aan de Belgische Kust

Voor de komende zomervakantie heb ik een achtdaagse vakantie geboekt bij een camping aan de Belgische Kust (Camping Nieuwpoort van BestCamp). Ik ga met mijn gezin: mijn man Gert, onze tweeling Jules en Robin (8 jaar), en onze zoon Freek (16 jaar). Omdat we allemaal nogal uiteenlopende interesses hebben, gaan we heel veel verschillende dingen doen.

De eerste twee dagen gaan we de camping zelf verkennen, om bij te komen van de lange reis met de auto (van Zwolle naar Nieuwpoort). Op de derde dag gaan we een stadswandeling door Knokke maken. Dat staat ook wel bekend als ‘Petite Paris’, of Klein Parijs. We gaan winkelen en een beetje Belgische cultuur snuiven. Anne kennende zal dat ongetwijfeld inhouden dat we alle bonbonnières van Knokke langsgaan.

Op dag vier gaan we naar het pretpark Plopsaland de Panne. Robin is namelijk weg van Kabouter Plop, en Jules vindt Samson en Gert helemaal fantastisch. Ook zijn ze allebei fan van K3, dus het K3-museum mag niet worden overgeslagen.

campings aan de belgische kust

De vijfde dag is weer een rustdag, om onze voeten weer eens wat rust te geven. En dat is maar goed ook: op dag zes gaan we namelijk mijn eigen ‘hobby’ najagen: geschiedenis. We gaan naar Oostende om daar onder andere het Fort van Napoleon en de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken. Als we genoeg tijd overhebben, gaan we ook Nieuwpoort zelf nog even in.

Ook de zevende dag van onze vakantie belooft een flinke wandeltocht. We gaan dan namelijk met zijn allen naar het natuurreservaat ‘De IJzermonding’, om daar de unieke flora en fauna te bewonderen. Omdat dit onze op één na laatste dag is, proberen we voor etenstijd zoveel mogelijk te bekijken. Daarna gaan we ergens in de buurt wat eten, en dan terug naar de camping om onze spullen in te pakken.
Al met al belooft het een fantastische kampeervakantie aan de belgische kust te worden. We hebben voor iedereen wat gepland, waarbij we er natuurlijk wel op hebben gelet dat niemand zich écht verveelt. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren, hebben we altijd een oplossing achter de hand: terrasjes, restaurants, etc. Kortom: het kan niet misgaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *